Fashion & lifestyle

Tips & tricks sale- shopping ♥

DSC02522

Oké, hier even een post wat jullie helemaal niet van mij gewend zijn op m’n blog, maar soms heb je iets in je hoofd waar je dan aan denkt en wat ik graag met jullie wil delen. We worden namelijk weer overal lekker gemaakt met de sales om ons heen, in de folders, winkels of online, het houdt maar niet op! Zodra de sale begint, stormen mensen erop af om gelijk spullen in te slaan. Hierboven zie je mijn favoriete jeans die ik afgelopen winter in de sale bij de Zara heb gekocht en waar ik nog steeds helemaal verliefd op ben! Maar af en toe heb ik items in de sale gekocht, die ik nog nooit heb aangetrokken. Vervolgens stop ik het in de kast en kijk ik er niet meer naar! Dit wil ik absoluut niet meer en denk ik nu beter na met shoppen, maar ik denk dat dit niet alleen maar mij overkomt. Soms denk je vaak te makkelijk of niet na met je sale aankoop en beslis je vaak veel te snel.

DSC02494


Hieronder zie je een aantal tips die je misschien zal helpen tijdens de sale- shopping:

– Maak een shoppinglist met items die je graag wil hebben. Zo voorkom je dat je onnodige spullen inkoopt en echt items koopt die je heel graag wil hebben!

– Basics zijn altijd goed tijdens het sale – shoppen! Het zijn items die veel vaker de kast uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan: Een witte blouse, grijs, zwart, witte t-shirts, een jeans of een zwarte of witte blazer.

-Zie jij een bloemige top liggen en denkt: ”Misschien wel leuk?”Ga na of je dit item vaak zal dragen of is het gewoon voor erbij. Stel jezelf de vraag: ”Heb ik het echt nodig?”

– Koop je het product omdat je het echt leuk vind of omdat het in de sale is? Ja daar ga je al.. toch het prijskaartje hé? Het is zo verleidelijk om iets te kopen alleen voor de prijs!

Natuurlijk wil iedereen al gelijk inslaan bij de eerste beste sale dag, maar probeer ook in je achterhoofd te houden dat een paar weken erna je item nog veel meer is afgeprijsd!

– Bedenk of je dit item dit jaar nog gaat dragen of is het voor volgend jaar en dat er een kans bestaat dat het misschien wel helemaal uit de mode gaat.

-Vergelijk de prijzen online met de winkel. Vaak is er een behoorlijk verschil van prijs tussen de twee.

 – Soms zie je een item ergens tussen hangen die je helemaal te gek vind, maar dat de prijs eigenlijk nog iets teveel is en er toch nog veel te veel van tussen hangen! Ga je wachten tot de verhoging van de sale dat er een kans bestaat dat het weg is of neem je het gelijk mee? Ik zou wachten tot de volgende sale verhoging, wat doe jij?

– Soms zie je iets hangen en denk je: ”wauw”, maar hangt je maat er helaas niet meer tussen. Ga je voor die grotere maat of laat je het hangen… ja moeilijk hé? Heel veel mensen kopen vaak iets wat veel te groot of veel te klein is, omdat je eigen maat er niet meer tussen hangt. Zonde niet doen!

– Maak een budget voor jezelf geef niet meer uit. Het beste is gewoon om een bedrag van te voren te pinnen. Believe me, soms sla je door!

DSC02518

Soms is het zo lastig om je in te houden tijdens de sale momenten! Heb jij al iets aangeschaft tijdens de sale en denk jij echt na bij je sale aankoop? Ik ben benieuwd!