Af en toe eens heerlijk uitslapen, daar houden we toch allemaal wel van?! Dat je echt de tijd hebt voor een kopje koffie en dat je rustig de ochtend kunt beginnen. Maar als er een drukke werkdag voor de boeg staat, heb je vaak haast en moet je zo snel mogelijk klaar zijn. En dan is het geen pretje om alles op het laatste moment te doen! Ik ben nooit echt een ochtendmens geweest, wat meteen na de wekker kon opstaan. Al ben ik gelukkig nooit sacherijnig! Maar ik moet het toegeven.. Snoozen is toch wel één van de dingen wat bij mij vaak voorkwam. Jaja, voorkwam, want de laatste jaar pak ik het wel iets anders aan. Hieronder laat ik je wat tips zien, hoe ik de ochtendstress probeer te voorkomen..

  • Stop je telefoon niet onder je kussen, maar leg hem verder weg, zodat je je bed uit moet om je wekker uit te doen.
  • Ik hou totaal niet van haasten en vind het ook echt verschrikkelijk om alles snel te moeten doen. Dat is toch wel de grootste stressfactor. Als ik hele dagen moet werken sta ik altijd een uur van te voren op, zodat ik voldoende tijd heb om mijn dingen te doen. Maar als je 7 uur weg moet, sta je dan 6 uur op? Jip, gewoon doen! Het fijne is dat je naast het aankleden en klaarmaken ook nog wat tijd over hebt om belangrijke mails te beantwoorden of gewoon even Instagram te checken.
  •  Koffie is voor mij het belangrijkste in de ochtend! Dus besteed ik daar graag wat meer aandacht aan. Maak er een creatieve ochtend van en gebruik leuke gadgets, zoals deze grappige stencils van de  Ditverzinjeniet.nl . Je word er vrolijk van en je koffie smaakt net wat lekkerder!
  • Mijn sleutels, tas en kleding leg ik vaak een dag van te voren klaar, zodat ik niets meer hoeft te zoeken op het laatste moment.
  • Even een minuutje onder de douche helpt ook vaak om iets sneller wakker te worden. Even met een koude straal over je benen helpt goed voor de circulatie en vermoeide benen. Happy legs!
  • Wat ik persoonlijk erg fijn vind is om iedere ochtend mijn gezicht te reinigen met Micellair water en daarna meteen een dagcrème en een verkoelende oogcrème aan te brengen. Even een korte me- time geeft je al snel een fris, wakker en fijn gevoel.
  • Vroeger at ik echt nooit iets voordat ik de deur uit ging, omdat je dan veel sneller klaar bent! Maar eigenlijk is je ontbijt het belangrijkste van de dag! Maak het gewoon niet te moeilijk voor jezelf of neem het mee voor onderweg! Je functioneert gewoon veel beter en je lege gevoel in de auto is ook meteen weg!

Heb jij nog een fijne tip? Let me know!