Fashion & lifestyle

Simple DIY for December ♥

FullSizeRender

De december maand komt er al weer bijna aan en dat betekend dat we ons huis weer gezellig en knus kunnen aankleden. Persoonlijk ben ik niet zo heel erg fan van een kerstboom, maar de versieringen erom heen vind ik wel hartstikke leuk. De gezellige lampjes, mooie kersttakken in een vaas, romantische kaarsen of een kerstversiering op een schaal, daar hou ik wel van! Ik heb thuis van die knutselspulletjes die ik zo af en toe tevoorschijn haal en dan ook vooral rond de decembermaand. Ik zit dan vol met leuke ideeën en als ik er dan zin in heb, ga ik meteen aan de slag. Vandaag heb ik een DIY wat super simpel is en erg leuk is om als decoratie  neer te zetten of op te hangen, kijk je mee?

DSC07026_Fotor

Wat heb je nodig:

Een schildersdoek

Een grijs potlood

Lijm of lijmspray

Dunne penseel kwasten

Zwarte acrylverf

Zilver of goud papier

(spulletjes komen van de action)

DSC07028_Fotor

Stap 1: Ga aan de slag met je potlook en maak een schets op het doek. Ik heb zelf de tekst ”Let it snow” gemaakt, maar dit mag je natuurlijk helemaal zelf invullen! Voor de Winter is een kop van een ree ook erg mooi of een kerstboom en dan de slinger maken van echt touw.

DSC07030_Fotor

Stap 2: Pak de acrylverf en spuit wat op een oude krant of doe het in een bakje. Ik heb zelf gekozen voor een zwarte kleur verf, maar dit is ook chic met een zilveren of gouden kleur. Begin nu voorzichtig met je kwast over je geschreven tekst heen te verven. Als dit klaar is, laat je het doek  voor een uurtje goed drogen en ga daarna aan de slag met het sneeuwvlokje.

DSC07038

Stap 3. Trek het sneeuwvlokje na op een wit blad en daarna op het zilveren gekleurde papier. Knip dan om het sneeuwvlokje heen en plak het middenstuk op elkaar. Zo krijg je een uiteindelijk een 3D sneeuwvlok effect en plak die dan weer op het doek. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het sneeuwvlokje vol te plakken met kleine zilveren snippertjes, zoals op de afbeelding hieronder. Het is maar wat je zelf leuker vind!

DSC07035

Stap 4: Om de aankleding af te maken, pak je een paar leuke sierlampjes, zet je bosje bloemen ernaast en klaar is je DIY!
FullSizeRender