Fashion & lifestyle

DIY gladiator sandals ♥

DSC03971Hi lieverds, het is weer tijd voor een DIY! Ik was al een lange tijd op zoek naar mooie gladiator sandalen. Ik had laatst wel een paar mooie op Missguided gezien, maar ik was nog niet helemaal overtuigd! Ik hou van die gladiator sandalen met mooie subtiele bandjes. Ik was van de week met mijn collega’s volop spullen aan het opruimen op het werk en kwamen we een lange rubberen band tegen. Ik dacht meteen, yes die moet ik hebben! Ik ga gewoon zelf aan de slag en ik zie wel of het wat word! Iedereen dacht natuurlijk: “Wat moet jij hier nou weer mee”. Nou dat zal ik ze nu even laten zien, haha. Toevallig had ik thuis nog wel een paar oude zwarte teenslippers over die ik hiervoor goed kon gebruiken. Het leukste is ook nog: het is vrij simpel om te maken en ik was binnen 20 minuten klaar! Wil jij weten hoe ik ze heb gemaakt? Kijk dan even verder..

Wat heb je nodig:

– Schaar
– Rubberen band
– Oude of een nieuwe paar slippers
– Nietmachine
– Duct tape

DSC03953
DSC03969Hoe ga je te werk:

DSC03960

Stap 1: Zorg voor een paar slippers! Ik heb zelf deze oude slippers gepakt wat ik nog in de kast had liggen. Dat was natuurlijk ook wel erg fijn om op te testen, maar het liefst had ik echte leren gebruikt. Heb je geen zwarte teenslippers meer thuis liggen, kan je altijd even naar de Primark! Daar heb je ze voor €1,50 te koop.

DSC03961

Stap 2: Knip nu de rubberen voetbevestiging af, zodat je een kaal model krijgt. Nu kun je zelf het model gaan ontwerpen.

DSC03959

Stap 3: Knip de rubberen band doormidden, zodat je 2 stukken krijgt. Vergelijk ze met elkaar en zorg dat ze een beetje gelijk zijn qua dikte en lengte. Ook kun je zelf bepalen hoe lang je ze wilt hebben. Ik vind zelf, hoe langer hoe beter. Waarom? Je kunt dan niet alleen de banden laag, maar ook hoog om de kuiten dragen.

DSC03958

Stap 3: Kijk nu hoe en waar je de bandjes wilt hebben. Ik heb zelf gekozen voor om de teen en om de wreef. Probeer het altijd iets ruimer te meten dan kom je ook niet te kort met het vastmaken en dat het later te strak om de voet zit.

DSC03970

Stap 4: Probeer nu de bandjes te meten met de slipper. Plak de bandjes met tape aan elkaar,vervolgens breng je op de plek waar de duct tape zich op de bandjes bevind een nietje aan. Nu zitten de bandjes aan elkaar en aan de zool vast. Dit doe je daarna hetzelfde met de  bandjes bij de wreef. Het ziet er misschien niet al te mooi aan de onderkant uit, maar ach wie ziet dit nou?

DSC03980_Fotor

Stap 5. Nu heb je alleen nog het laatste deel van je band. Die maak je maar aan één kant van de onderkant vast en kan je hem om je enkel naar boven wikkelen. Je kan ervoor kiezen om een sluitingkje aan de bovenkant te maken, maar een klein knoopje maken gaat ook perfect!

DSC03977DSC03968

Tadaaaaaa..dit is het resultaat van de gladiator sandalen! Wat vinden jullie van de DIY?