Fashion & lifestyle

DIY Charm bracelet ♥

DSC03061DSC03063DSC03062DSC03066DSC03067DSC03068DSC03065DSC03064DSC03072
Na een lange tijd komt er eindelijk weer eens een DIY online! Zoals de meeste lezers en kijkers wel weten, ben ik dol op sieraden en draag ik het bijna dagelijks! Ik heb van de week weer eens de kralen bakken tevoorschijn gehaald en ben aan de slag gegaan. De DIY charm bracelet kan je in een korte tijd klaar hebben en het is vrij simpel om te maken! Ik leg het hieronder in stappen uit..


Wat heb je allemaal nodig:

– Een jasseron armband (goud of zilver)
– Een sieraden tang
– Kralen/ oude sieraden/ bedels
– Ringetjes & een karabijnslot
– kettelstiften of nietstiften


Yes, we kunnen nu aan de slag! 

1. Zorg dat je alle kralen, zowel oude als nieuwe die je wil gebruiken hebt uitgezocht en klaar hebt liggen. Zo kan het natuurlijk ook zijn dat je bijvoorbeeld kralen van oude sieraden weer opnieuw wilt gebruiken. Zorg dan eerst dat die kralen, ringetjes en andere sieraden allemaal los gemaakt zijn.

2. Pak je armband en knip nu de jasseron armband door op de juiste lente, zodat deze om je pols past.

3. Pak je karabijnslot en maak die vast aan één van de uiteindes van de armband en maak een ringentje aan de andere kant vast, zodat je de armband om en af kan doen. Tadaaa…een armband zonder bedels!

4. We gaan nu aan de slag met de bedels en de losse kralen. Maak je armband zo vol als je zelf wilt. Ik heb zelf oude munten bedels gebruikt, maar dit kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen! Maak er ringetjes aan vast en knijp ze vast aan je armband. Sommige losse kralen die je wil gebruiken hebben geen gaatjes of hangertjes, maar daar gebruik je kettelstiften (zie afbeelding 4) of nietstiften voor.

5. Zodra je alle bedels hebt vastgemaakt is je charm bracelet klaar!

That’s it!


Wat vind je van de DIY charm bracelet? Heb je verder nog vragen, stel ze gerust! 😉