Fashion & lifestyle

DIY bracelet ♥

Soms is zo heerlijk als je even wat tijd vrij hebt om aan een DIY (do it yourself) te werken. Toen ik een jaar of 13 was, kreeg ik mijn eerste bak met kralen van een oud vrouwtje die ik wel eens zag bij mijn vaders werk. Vanaf die tijd ben ik alleen maar meer kralen gaan verzamelen en maakte ik verschillende sieraden. Heel soms pak ik de bakken weer eens bij elkaar en ga ik aan de slag zoals afgelopen dinsdag! Ik had nog wat oude sieraden die kapot waren of die ik niet meer leuk vind en deze hergebruik ik dan weer. Ik zal je in stappen laten zien wat ik heb gedaan..

DSC08567
Benodigdheden

1. Lijmpistool of Lijmspray (action)
2. Een oude slavenarmband (van jezelf)
3. Een sieradentang (hobbywinkel)
4. Lint (Xenos)
5. Schilders tape (Xenos)
6. Schaar (blokker, action)
7. Oude sieraden (van jezelf)
8. Oude tijdschriften/ kranten (post)

DSC08563

Stap 1
Pak een oude slavenarmband uit je sieraden bak, goud of zilver het mag allemaal! Dit brede goudkleurige armband van de h&m had ik nog liggen en was een beetje verkleurd.  Mijn idee was om een armband te maken met verschillende armbandjes erop. Dit is een voorbeeld: capricci

DSC08565DSC08566
Stap 2

 Plak de strookjes tape op de armband. Dit zorgt ervoor dat de lijm goed aan de sieraden hecht!

DSC08572

Stap 3

Je wilt natuurlijk niet dat het tape later nog zichtbaar is, dus gebruik je een leuk lintje boven de tape. Zorg voor oude tijdschriften/kranten onder je werkstuk, zodat niet alles onder de lijm zit. Meet je lint uit om je armband en plak deze vast met de lijmspray. Natuurlijk kan je zelf kiezen wat voor lint je hiervoor gebruikt.

Stap 4

Spit nu je sieradenbak door en ga op zoek naar wat oude armbandjes! Ik heb zelf voor de goudtinten gekozen, maar ook dit kan je  helemaal zelf invullen. Verknipt de sieraden daarna met je sieradentang of schaar. Natuurlijk krijg je ook met de maat te maten en dat het niet helemaal om je slavenarmband heen past. Ook ik liep hier tegenaan, maar bij stap 6 zie je de oplossing hiervoor.

TIP: Zorg er alvast voor dat je de sieraden bij elkaar hebt uit gezocht qua kleuren en combinaties, zodat je zeker weet of het leuk bij elkaar past!

DSC08573

Stap 5

Gebruik je lijmspray of lijmpistool en begin je sieraden op te plakken. Ik heb zelf voor de lijmspray gekozen, maar sommige sieraden lieten een beetje los, dus kan je voor de kleine stukjes nog het lijmpistool gebruiken.

DSC08575

  DSC08577

Persoonlijk vind ik het mooiste om het zo dicht mogelijk tegen elkaar aan te plakken. Alleen zal je toch nog een beetje het lint ertussen zien, maar dat is toch nog altijd beter als de tape, toch?

DSC08580

Stap 6

Je bovenkant is nu helemaal klaar maar als je de armband om draait schik je je rot. Omdat niet alles helemaal gelijk loopt en je sieraden niet tot het uiteinde komen. Hier heb ik een oplossing voor bedacht. Verknip met je tang nog een klein strookje van een oude ketting of armband en doe die in de breedte aan je uiteinde. En klaar is die!

DSC08579

Dit is het resultaat van de DIY! Wat vinden jullie ervan?