De gezellige, knusse, maar ook drukke periode is aangebroken. Jaja, de kerstdagen staan weer voor de deur! Voor de meeste mensen is het dé gezelligste periode van het jaar, maar voor sommige voelt het meer als een verplichting. Gelukkig ervaar ik het altijd als twee gezellige en fijne dagen met de familie. Maar hoe krijg je nou een geslaagde kerst?

  1. Zorg voor vrolijke kerstmuziek om de sfeer er helemaal in te krijgen. Denk daarbij ook aan de kerstverlichting en doe heerlijke geurkaarsjes aan om het knus en gezellig te maken. Ga je op pad? Zou ik helemaal overdressed gaan! Maar vier je het thuis? Zou ik voor een hippe trackpants gaan. Lekker comfortabel, maar toch netjes!
  2.  Ga je uitgebreid koken, zorg er dan voor dat de tafel helemaal mooi is gedekt en een uitgebreide kerstmenu is uitgeprint. Oh en nog een TIP: zorg voor een naambord op elke bord  (zodat je zeker weet dat de twee vijanden niet naast elkaar zitten aan tafel) 🙂
  3. Focus je niet teveel op de cadeau’s, maar denk aan de gezelligheid, de sfeer en liefde met de belangrijkste mensen op je heen. Want samen kerst vieren is toch wel het fijnst wat er is.
  4. Zorg voor zelfgemaakte hapjes en vergeet een goede fles wijn of champagne niet. Tip: Maak dit allemaal alvast in de ochtend (of de avond ervoor) klaar, zodat je niet constant in de keuken staat. En vergeet natuurlijk niet te proosten op een gezellige kerstavond! Want you know, met een drankje op, wordt de sfeer vaak al iets losser.
  5. Laat je dan ook niet constant afleiden door de dingen die ‘straks’ nog geregeld moeten worden op zo een avond. Maak je niet druk, want stress en geïrriteerde mensen willen we op deze avond zeker niet erbij hebben.
  6. Cadeau’s krijgen is hartstikke leuk, maar geven is eigenlijk nog leuker! En het hoeft zeker niet duur en uitgebreid te zijn! Mijn eerste verrassende kerstcadeau heb ik van de week al ontvangen. Het is deze heerlijke  melkopschuimer hierboven. Deze heb ik gekregen van de blogger Mamsatwork . En de echte lezers en kijkers weten, dat mijn dag pas begint na een heerlijke latte macchiato of cappuccino. Maar zoals ik al zei, is een cadeau weggeven eigenlijk nog leuker! Daarom heb ik een andere blogger Beautytag ook blij gemaakt met een cadeau van Inventum.

Weet jij nog niet wat je wilt geven voor kerst? Dan heb ik nog een aantal tips hieronder:

– Een hoesje van Idealofsweden (gebruik de code “debifluxNL” voor 20% korting)

– Voor grappige cadeau’s, ga ik altijd naar ditverzinjeniet.nl

– Er is nu 10% korting op alle geschenkdozen van Daniel Wellington. Maar als je mijn code ‘GINADW’  gebruikt, krijg je er nog eens 15% korting bij.

– Wil je liever voor een origineel uitje gaan? Kies dan voor een speciale high tea of ga dineren in de Euromast. Ben je meer van het bourgondische, kies dan voor een wijnproeverij. Of kies voor een dagje wellness, dit doet het ook altijd goed!

Heb jij al zin in Kerst?