1. Sportbroek   2. Sportschoenen  3. Sportsokken  4. Sportset   5. Hoodie + broekje  6. Sporttop  7. Bidon  8. Sportband  9. Sportsetje  10.  Trui

Waarschijnlijk is iedereen vanaf 1 januari op de gezonde toer gegaan en zich kapot aan het zweten op de sportschool. Ik moet bekennen dat ik gewoon een tweede december maand eraan hebt geplakt en nog lekker door ben gaan snaaien. Elk pondje door het mondje zullen we maar zeggen. Nu heb ik gelukkig geen aanleg, maar gezond is het niet! Daarom zocht ik een goed moment om het weer op te pakken. En aangezien het vandaag 1 februari is, vind ik het een gezonde en frisse start van de nieuwe maand. En ik noem het nogmaals, het is zeker niet om af te vallen, maar meer omdat het je energie geeft, m’n huid er strakker uitziet en elk kledingstuk net iets fijner zit. Als ik weer eenmaal ben begonnen, zit ik er wel weer in en kom ik minimaal twee keer in de week in de sportschool. Maar op dit moment heb ik steeds een smoes, omdat ik het opstarten het moeilijkst vind.  Dan regent het weer –  dan is het te koud –  dan moet ik weer de fiets uit de schuur halen en ga zo maar door! Ik moet iets hebben wat mij echt motiveert en dat extra zetje geeft om te sporten.

Maar wat motiveert mij nu echt om te gaan sporten?

– In het weekend beginnen! Gewoon omdat je meer de tijd hebt en niet hoeft te stressen. Anders zit je constant op de klok te kijken, omdat je naar je werk moet,  nog moet koken, wassen ect.

– Plan het voor jezelf in en haal die gewoonte vast! Zo probeerde ik zeker 2 keer in de week in de sportschool te komen. En soms maakte ik er zelfs 3 keer van. Als je er eenmaal in zit, mis je het zelfs als je een paar dagen niet bent geweest.

– Begin niet gelijk van alles te doen, maar bouw het rustig op! Ik heb het wel eens gehad, dat ik amper m’n bed uit kon komen van de spierpijn in mijn benen. Dan krijg je bijna spijt dat je bent gegaan.

–  Begin aan de apparaten die je echt leuk vindt en vermijd de dingen die je minder leuk vind. En dit geldt ook voor groepslessen (Dit is voor iedereen anders)

–  Scrol door de mooie sportplaatjes op Pinterest of ga op zoek naar verschillende sport accounts op Instagram. Daar haal je vaak wat oefeningen uit, die je misschien nog niet wist, maar misschien wel harstikke leuk vind om te doen. En je wilt ook meteen zo een figuurtje!

– Ga alleen sporten! Nu denk je misschien ongezelliger, maar je bent van niemand afhankelijk. Je hoeft geen tijd of dag af te spreken en je kunt lekker gaan wanneer het jou uitkomt! Je zal zien dat je ook sneller contact maakt met andere mensen in de sportschool.

– Nieuwe sportkleding, sportschoenen of sportaccessoires aanschaffen. Want nieuwe spullen geven je nu eenmaal dat blije gevoel. Wie wilt er nu niet dat nieuwe sportsetje laten zien? ( Klik hier voor meer Zaful items )

– Zoek een sportschool in de buurt. Ik ben binnen 5 minuten op de sportschool en dit is echt ideaal. Zodra je de auto moet pakken, ga je gewoon minder snel!

Ik ga deze week voor het eerst beginnen en hopelijk heb jij ook baat bij deze tips! Heel veel succes!